Tips voor het bouwen van een huis

Thumb-Tips-768x512

Een huis bouwen is een complexe klus; er is veel om rekening mee te houden. Zowel tijdens het ontwerp als tijdens de bouw van de woning. Qubus Droomhuizen heeft geruime ervaring met het complete traject, een goed besef van alle valkuilen die zich kunnen voordoen en de kennis om die te voorkomen. Die kennis delen we graag met u in de vorm van een aantal tips in willekeurige volgorde.

Tip 1: overleg tijdig tussen aannemer en installateur

Bouwkunde en installatietechniek zijn geen geïsoleerde disciplines, maar gaan hand in hand. Om onduidelijkheden tijdens de bouw te voorkomen, is het daarom belangrijk dat er tijdig overleg plaats vindt tussen de installateur en de bouwers. Zo is alles goed op elkaar afgestemd. Wilt u meer informatie over welke installaties een duurzaam huis opleveren? Bekijk dan ons artikel over duurzaamheid.

Tip 2: zorg voor een gezamenlijke planning

De bouw van een woning is een ingewikkeld proces, waar veel verschillende partijen bij betrokken zijn, zoals de aannemer, de installateur en de architect. Daarom is het van essentieel belang te werken op basis van een gezamenlijke planning, zodat het werk gestroomlijnd kan worden uitgevoerd en iedereen verantwoordelijk is. Bij Qubus Droomhuizen borgen we dit door de verschillende partijen samen te brengen en aan te sturen in vaste bouwteams.

Tip 3: maak gebruik van vergunningsvrije regels

Vergunningsvrije regels laten het toe meer te bouwen dan in het bestemmingsplan staat aangegeven. Bovendien heeft u voor deze bouwplannen geen vergunning nodig, waardoor u er ook geen legeskosten over betaalt. Bijvoorbeeld een aanbouw met een plat dak aan de achtergevel van de woning.

Tip 4: oriënteer je vroeg op het materiaal

De materialen van uw woning kiest u voor de lange termijn. Dat maakt de keuze tot een belangrijke. Ga daarom vroeg op pad om materialen te bekijken, zodat de planning niet in gevaar loopt. Bijvoorbeeld de materialen die de uitstraling van de woning bepalen, zoals de kozijnen, de dakpannen en de gevelstenen. Wees vooral op tijd met het bestellen van de vloeren voor de keuken en de badkamer, aangezien hier het leidingwerk in opgenomen moet worden; één van de eerste klussen die moet gebeuren.

Tip 5: houd rekening met de logistieke indeling

Minstens zo belangrijk als de uitstraling van de woning, is de logistieke indeling van alle ruimtes. Houd daarbij rekening met de toekomst, als u ook op uw oude dag in het huis wilt blijven wonen. Bijvoorbeeld door de slaapkamer op de begane grond te plaatsen. Bij een klein woonoppervlak kunnen multifunctionele ruimtes een uitkomst zijn. Wilt u meer informatie over hoe u het huis kunt voorbereiden op de toekomst? Lees dan ons artikel over levensloopbestendig wonen.

Tip 6: Houd rekening met de locatie

Pas het ontwerp van de woning aan aan de omgeving. Staat de kavel bijvoorbeeld in een landelijke omgeving met weilanden, dan is het wel zo mooi als u daar in de woning uitzicht op heeft. Bijvoorbeeld vanuit de slaapkamer, zoals in onderstaand voorbeeld.

Kunt u meer tips gebruiken? Schroom dan niet contact met ons op te nemen. We maken graag een vrijblijvende afspraak om persoonlijk kennis met u te maken en u te voorzien van meer nuttige informatie.

Tips voor het bouwen van een huis

Download gratis checklist

Tips voor de nieuwbouw van een woning

Direct in je mailbox!

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven