logo-anders-wonen

Qubus Anders Wonen

Het woonconcept van nu

Qubus maakt niet alleen mooie ontwerpen voor vrijstaande woningen. Maar ontwerp ook andere woonvormen. We doen dit o.a. voor starters, samengestelde gezinnen, gescheiden mensen, ouderen, en alleenstaanden.

Appartementen, een tiny house etc. kennen we al maar wat kunnen we nog meer? Uit de markt blijkt dat er behoefte is aan betaalbare andere woonvormen. Om aan de behoefte te voldoen hebben we diverse ontwerpen gemaakt die toegepast kunnen worden in een normale nieuwbouwwijk.

Concept Qubus Droomhuizen

Wat hebben we gedaan?

We hebben als uitgangspunt een kavel genomen (binnen de gemeente Raalte) waar normaal gesproken een twee onder een kap op gebouwd kan worden. Op deze kavel hebben we een ontwerp gemaakt voor zes appartementen.

Ieder appartement heeft een eigen parkeerplek, buitenberging en een gedeelde tuin (bestraat en beplant).

De appartementen hebben we zo ontworpen dat het lijkt op een twee onder een kap woning. Zo valt het niet op in het straatbeeld en is het later weer om te bouwen naar een twee onder een kap woning. Hoe mooi is dat?

We hebben ook een ontwerp gemaakt voor negen appartementen passend op drie kavels. Zes van de negen appartementen zijn bereikbaar via een lift.

Deze woonvormen zijn geschikt voor mensen die snel en vaak buiten de boot vallen op de reguliere woningmarkt.

Binnen deze woonvorm kan deze doelgroep zelfstandig èn betaalbaar wonen. Zo kan jong en oud samenwonen of kunnen starters eerst huren en dan kopen. Kortom, binnen deze woonvormen zijn talloze combinaties denkbaar.

Meer weten over het concept Anders Wonen

youtube-video-thumbnail
anders-wonen-onderscheidend

Informatiebijeenkomst:

26 januari 19.30 in Raalte

Locatie n.t.b.

Nieuwsgierig?

We kijken verder dan alleen het gebouw. Er is rekening gehouden met hedendaagse problemen als eenzaamheid, maar ook de behoefte aan diversiteit in een woonwijk.

We kunnen in de toekomst zelfs verder gaan bv. door auto’s, fietsen etc. te gaan delen.

Anders wonen is betaalbaar, circulair, duurzaam, de oplossing voor het woningtekort en bouwen met kwaliteit en flexibiliteit.

Anders wonen is een samenwerking tussen drie bedrijven: Qubus Droomhuizen, Nijhof Installatietechniek (de installateur) en Knol Bouw (de aannemer). Bedrijven die allen hun expertise, ervaring en kennis delen als het om duurzaamheid en andere woonvormen gaat. De drie bedrijven hebben een bouwvisie voor de toekomst ontwikkeld.

We zeggen dan ook Anders Wonen is de toekomst voor velen.

Wonen vanaf € 185.000 k.k. incl. grond, tuin (bestraat en beplant), lift, berging en eigen parkeerplek.

Ontwerp zes appartementen

youtube-video-thumbnail

Zes appartementen incl. grond, tuin (bestraat en beplant) en parkeerplek

Prijspeil dec. 2022
Prijspeil dec. 2022

Meer informatie over de zes appartementen

Ontwerp negen appartementen

youtube-video-thumbnail

Negen appartement incl. grond, tuin (bestraat en beplant), lift en parkeerplek

Prijspeil dec. 2022
Prijspeil dec. 2022

Meer informatie over de negen appartementen

Ik wil meer informatie over het concept:

Ik ben particulier en wil CPO bouwen:

Informatiebijeenkomst:

26 januari 19.30 in Raalte

Locatie n.t.b.

Echte ervaringen

Onze klanten vertellen hun verhaal

Qubus Droomhuizen

Huis in Heeten

In algemeen zin zijn we erg tevreden over hoe het gaat. Als er iets is kunnen we dat bespreken en pakt Qubus het op.
Ook hebben we soms rechtstreeks contact met deze en gene op de bouw als dat zo uitkomt en handiger is.
We kunnen op een prettige manier met Qubus overleggen over wat mooi en/of praktisch is.
We vinden het contact met het hele bouwteam prettig en zouden het buiten corona om ook op deze manier prima vinden.

Ronald & Martine

Aan de samenwerking met Qubus Droomhuizen hebben we prettige herinneringen. Wij vonden bij Qubus iemand met een goed inlevingsvermogen voor onze wensen en iemand die uit praktische ervaringen meteen feedback kon geven over de mogelijkheden en onmogelijkheden binnen ons project.

Na het ontwerp en de visuele weergave (in 3D!) van ons project hebben we een goed beeld kunnen krijgen van ons toekomstige ‘droomhuis’. Het concept van Qubus om te werken in een bouwteam met lokale en betrokken partijen sprak ons eveneens erg aan. Als kartrekker van het bouwteam filterde Roy de technische vragen eruit en kwam alleen met de afwerkingsvraagstukken bij ons. We werden dus ook nog eens ontzorgd.

Kortom, een mooi concept tot stand gebracht door een gedreven en professioneel team! Bedankt, Roy Alferink.

We raden Qubus zeker aan

We hebben Roy van Qubus leren kennen als een gedreven, optimistisch persoon met liefde voor zijn vak. Als bouwkundig tekenaar heeft hij, samen met ons, ons droomhuis gerealiseerd en ons tijdens de bouw bijgestaan qua bouwbegeleiding. In het jaar dat we ons huis lieten bouwen, hadden we zelf het drukste jaar van ons leven, dus hadden we niet zonder deze bouwbegeleiding gekund.

Zoals iedereen weet, gaat het nooit in één keer goed in de bouw, zo ook bij ons. Op die momenten heeft Roy ons altijd goed bijgestaan als tussenpersoon tussen ons en de opdrachtgevers. Het feit dat Roy jarenlang ervaring heeft in de bouw, is meerdere malen goed van pas gekomen. Daar waar wij bouwkundig nul verstand hebben van dit soort projecten, was zijn bijdrage altijd zeer nodig en nooit te veel. We raden Roy daarom zeker aan bij mensen die ook een huis willen laten tekenen of bouwen.

Woning Almere

Totale meerkosten van onze woning zijn t.o.v. van de getekende offertes, slechts 0,4% geweest. Dat zegt genoeg.

Elvira Pont en Jurry Rouwenhorst

In 2010 en 2011 zijn wij gestart met het ontwerpen en bouwen van ons huis. Vanaf het eerste begin was Roy betrokken en heeft hij ons geholpen ons huis en praktijkruimte te realiseren. Vooral zijn vermogen om de goede vragen te stellen en te luisteren naar onze wensen, samen met het geven van praktische adviezen, hebben geleid tot het bouwen van ons droomhuis. Wat ons vooral bijgebleven is, is de prettige samenwerking en de proactieve houding van Roy ten aanzien van het ontwerp- en bouwproces, waarbij hij telkens de afstemming tussen alle partijen op zich nam. Het voelde ook als ons proces, waarbij hij de regie en de samenhang in de gaten hield.

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven