Maak kennis met onze vaste spelers
Qubus bouwteam

Wij nemen alle obstakels weg

Waarom Qubus

Wij houden van bouwen, ontwerpen en dromen najagen. Als er iemand bij ons komt met een mooi idee, gaan wij vol overgave aan de slag. Want van mooie ideeën worden wij direct enthousiast. Samen met jou zorgen wij voor een geweldig traject. Een tijd waarin we open en eerlijk door intensief overleg alle obstakels wegnemen. Wij zijn aanjagers en zorgen dat de bouw veel eerder is afgerond dan de gangbare bouwtijd. Wij kennen de weg en weten waar we moeten zijn. Het tempo ligt hoog en we werken efficiënt. Met maar één doel voor ogen: jouw droomhuis voor de beste prijs!

Waarom Qubus Droomhuizen

De oprichter

Mijn naam is Roy Alferink. Ik ben geboren in 1979 en woon samen met mijn gezin in Raalte. Vanaf ik kon lopen, ben ik gefascineerd door de bouw. Daar zit alles in. Ontwerpen, bouwen, vakkennis, creativiteit en veel planning. Voor mij was de keuze voor mijn loopbaan dus snel gemaakt. De bouw in!

Ze zeggen wel eens: ‘Je moet drie keer bouwen om het goed te doen.’ Ik kwam er al snel achter dat daar wat in zit. De bouw is dynamisch, maar tegelijkertijd ook hectisch en zeer gevoelig voor fouten. Onduidelijke afspraken tussen aannemer en onderaannemers bijvoorbeeld. Of de planning die steeds weer opschuift. Dubbele werkzaamheden en discussies over meerwerk, kwam ik helaas ook veel tegen. Ik kwam erachter dat er een schakel mistte. Iemand die coördineert, communiceert en zorgt voor een soepele samenwerking. Toen begon ik voor mezelf.

Het kan wel in één keer goed, ik weet het zeker. Dat was mijn drijfveer om een tekenbureau te beginnen. Ik teken woningen op maat door intensief met mensen samen te werken. Door écht te luisteren en door te vragen, creëer ik het ideale huis. Maar … ik ben ook maar een schakel in de keten. Ik kwam er steeds meer achter dat intensief overleg met alle partijen de sleutel tot succes is. Maar wel vooraf! Dus elkaar controleren, scherp houden, aanvullen en pas dan beginnen met uitvoeren. Dat levert zoveel op! En toen ontstond het idee om deze samenwerking structureel te maken. Dat was de start van Qubus.

Het team

Maak kennis met onze vaste spelers. Aannemers, tekenaars, bouwbegeleiders, installateurs, metselaars, kitters, tegelzetters en ga zo maar door … We kennen elkaar goed en weten wat iedereen kan. Alleen zo weten we dat de kwaliteit geleverd wordt die nodig is voor deze topprestatie.

We vertrouwen elkaar volledig, maar blijven scherp en kritisch. Dat merk je als klant direct. We zijn open en transparant over onze kosten, prijzen en marges. Geen gedoe achteraf, maar duidelijkheid op voorhand. Vrij uniek in de bouw. Samen kijken we continu hoe het nog beter en efficiënter kan. Er valt nog heel wat te winnen namelijk.

In iedere fase kijken alle noodzakelijke expertises mee. Zo worden alle denkfouten van de ene partij er door de andere uitgehaald. Logisch, iedereen kijken met zijn eigen bril. Zo komen we op voorhand tot een ontwerp dat op alle gebieden klopt en past binnen het budget.

De geschikte kavel vinden wij door ons uitgebreide netwerk net wat sneller. Ook de vergunningsaanvragen met alle technische tekeningen zijn voor ons gesneden koek. Zo doen wij het regelwerk en mag jij je bezig houden met de leuke zaken. Het nadenken over de kleuren op de muren en de inrichting van het huis bijvoorbeeld

Wij zorgen ervoor dat alles wat je bedenkt echt gaat leven. Door al onze visuele technieken, kun je alles wat je bedacht hebt in 3D terugzien. Zo loop je door je eigen woning om te zien of je de juiste keuze gemaakt hebt. Gaaf hè!

Bouwen met bouwbegeleider duurder?

Mensen denken vaak dat het laten bouwen van een huis met een bouwbegeleider duurder is. Maar vaak is het juist goedkoper, omdat de projectkosten van het bouwbedrijf uit de offerte gaan. En er is veel minder meerwerk, doordat we aan de voorkant al veel meer zaken bespreken en dus al bepaald zijn. Uiteindelijk scheelt het je dus tijd én geld!

Liever geen team?

Wil je liever niet in een bouwteam werken, dan kunnen we een ontwerp voor je maken met Tekenbureau Alferink. Het voordeel van de eerste vier stappen uit het concept blijven het zelfde. De bouwfase en onderhoudsfase komen te vervallen.

Zo heb je meerdere mogelijkheden; hoe fijn is dat?

Samen sterker met unieke software

Qubus coördineert de hele bouw met speciale software. ED Controls is speciaal ontwikkeld voor bouwmanagement. Zo kunnen alle teamleden snel en overzichtelijk hun actiepunten invoeren. De software is de leidraad voor iedereen die op de bouw aan het werk is. Dus geen gemiste telefoontjes of onbeantwoorde mails. Dagelijks een duidelijke en scherp overzicht van de stand van zaken. En jij kunt alles volgen. Via een app op je telefoon, of op je pc volg je alles op afstand. Dus ben je nieuwsgierig? Open de app en je bent helemaal bij.

Echte ervaringen

Onze klanten vertellen hun verhaal

Qubus Droomhuizen

We raden Qubus zeker aan

We hebben Roy van Qubus leren kennen als een gedreven, optimistisch persoon met liefde voor zijn vak. Als bouwkundig tekenaar heeft hij, samen met ons, ons droomhuis gerealiseerd en ons tijdens de bouw bijgestaan qua bouwbegeleiding. In het jaar dat we ons huis lieten bouwen, hadden we zelf het drukste jaar van ons leven, dus hadden we niet zonder deze bouwbegeleiding gekund.

Zoals iedereen weet, gaat het nooit in één keer goed in de bouw, zo ook bij ons. Op die momenten heeft Roy ons altijd goed bijgestaan als tussenpersoon tussen ons en de opdrachtgevers. Het feit dat Roy jarenlang ervaring heeft in de bouw, is meerdere malen goed van pas gekomen. Daar waar wij bouwkundig nul verstand hebben van dit soort projecten, was zijn bijdrage altijd zeer nodig en nooit te veel. We raden Roy daarom zeker aan bij mensen die ook een huis willen laten tekenen of bouwen.

Woning Almere

Totale meerkosten van onze woning zijn t.o.v. van de getekende offertes, slechts 0,4% geweest. Dat zegt genoeg.

Elvira Pont en Jurry Rouwenhorst

In 2010 en 2011 zijn wij gestart met het ontwerpen en bouwen van ons huis. Vanaf het eerste begin was Roy betrokken en heeft hij ons geholpen ons huis en praktijkruimte te realiseren. Vooral zijn vermogen om de goede vragen te stellen en te luisteren naar onze wensen, samen met het geven van praktische adviezen, hebben geleid tot het bouwen van ons droomhuis. Wat ons vooral bijgebleven is, is de prettige samenwerking en de proactieve houding van Roy ten aanzien van het ontwerp- en bouwproces, waarbij hij telkens de afstemming tussen alle partijen op zich nam. Het voelde ook als ons proces, waarbij hij de regie en de samenhang in de gaten hield.

Ronald & Martine

Aan de samenwerking met Qubus Droomhuizen hebben we prettige herinneringen. Wij vonden bij Qubus iemand met een goed inlevingsvermogen voor onze wensen en iemand die uit praktische ervaringen meteen feedback kon geven over de mogelijkheden en onmogelijkheden binnen ons project.

Na het ontwerp en de visuele weergave (in 3D!) van ons project hebben we een goed beeld kunnen krijgen van ons toekomstige ‘droomhuis’. Het concept van Qubus om te werken in een bouwteam met lokale en betrokken partijen sprak ons eveneens erg aan. Als kartrekker van het bouwteam filterde Roy de technische vragen eruit en kwam alleen met de afwerkingsvraagstukken bij ons. We werden dus ook nog eens ontzorgd.

Kortom, een mooi concept tot stand gebracht door een gedreven en professioneel team! Bedankt, Roy Alferink.

Huis in Heeten

In algemeen zin zijn we erg tevreden over hoe het gaat. Als er iets is kunnen we dat bespreken en pakt Qubus het op.
Ook hebben we soms rechtstreeks contact met deze en gene op de bouw als dat zo uitkomt en handiger is.
We kunnen op een prettige manier met Qubus overleggen over wat mooi en/of praktisch is.
We vinden het contact met het hele bouwteam prettig en zouden het buiten corona om ook op deze manier prima vinden.

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven