Duurzaam huis bouwen

duurzaam huis bouwen

We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen: verduurzaming. Woningen kunnen daar een flinke bijdrage aan leveren. Mits tijdens de bouw de juiste maatregelen worden genomen. Qubus Droomhuizen helpt u de beslissingen te maken, die leiden tot een duurzaam huis. We komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit artikel behandelen we alvast de belangrijkste aandachtspunten.

Woning isoleren

De beste manier om een huis te verduurzamen, is door hem goed te isoleren. Immers, een goed geïsoleerd huis houdt de warmte beter vast, wat leidt tot een lagere energierekening, minder milieubelasting en een hogere woningwaarde. Het meeste rendement wordt verkregen door het dak, de wanden én de vloer te isoleren. Trippelglas is hierop een uitstekende aanvulling. Zijn er hogere isolatiewaarden gewenst? Wij berekenen uw voordeel graag voor u door.

Installaties duurzame woning

Ook duurzame installaties dragen bij aan een duurzame woning. Bijvoorbeeld luchtwarmtepompen en aardewarmtepompen, in combinatie met zonnepanelen. Beide energiesystemen zetten energie uit de omgeving om in bruikbare warmte of koeling, maar hebben wel zo hun verschillen. Zo zijn de investeringskosten van een luchtwarmtepomp een stuk goedkoper, maar is ook het rendement wat lager in vergelijking met een aardewarmtepomp. Daarentegen betaalt u bij een luchtwarmtepomp (hoge) energiekosten voor koeling in de zomer, wat bij een aardewarmtepomp niet het geval is. Samen met de installateurs van ons bouwteam helpen wij u graag een goede afweging te maken tussen de verschillende mogelijkheden. Omdat we de installateur vanaf het begin af aan bij het bouwproces betrekken, houden we direct rekening met de gekozen installaties in het ontwerp, zodat alles mooi op elkaar is afgestemd.

Energiezuinig wonen

Tot slot is de duurzaamheid van een woning ook afhankelijk van hoe energiezuinig erin geleefd wordt. Kleine aanpassingen in de leefgewoonte kunnen een groot verschil maken. Bijvoorbeeld door verlichting niet onnodig te laten branden, korter te douchen, de was uit te hangen in plaats van de droger te gebruiken, etc. Door op deze wijze bewust om te gaan met uw energieverbruik, merkt u vanzelf verschil op de rekening.

Bent u van plan een woning te laten bouwen en wilt u dat op de meest duurzame manier doen? Bij Qubus Droomhuizen bent u aan het goede adres. Wij en de andere specialisten van ons bouwteam bezitten opgeteld veel kennis en ervaring op het gebied van duurzame woningen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij komen graag persoonlijk bij u langs om u te voorzien van advies en onze werkwijze verder toe te lichten.

Download gratis checklist

Tips voor de nieuwbouw van een woning

Direct in je mailbox!

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven