Huis ontwerpen, waar moet ik op letten?

huis ontwerpen

Eén van de belangrijkste stappen in het bouwproces van uw droomhuis, is de ontwerpfase. Immers, een huis kan pas een droomhuis worden als zowel de uitstraling als de functionele eigenschappen volledig zijn afgestemd op uw smaak. Bij Qubus Droomhuizen krijgt de ontwerpfase de aandacht die hij verdient. Sterker: we stoppen minstens zoveel energie in de inventarisatie van uw wensen als in de realisatie ervan. In dit artikel delen we de belangrijkste aandachtspunten van een goed ontwerp.

De juiste woonstijl

U weet als geen ander hoe uw droomhuis eruitziet. Daarom begint ieder ontwerp met een uitgebreide uiteenzetting van niet alleen uw smaak en ideeën, maar ook uw hobby’s en interesses, die minstens zo belangrijk zijn voor het ontwerp. Onze voorbereidingskaart helpt daarbij. Hiermee brengen we overzichtelijk en gestructureerd het totale programma van eisen in kaart, dat een uitstekende basis vormt voor een goed moodboard.

Externe factoren

Naast uw eigen smaak is een goed ontwerp ook afhankelijk van veel externe factoren. Zo dient ook de omgeving van uw woning zoveel mogelijk meegenomen te worden in de ontwerpkeuzes. Bijvoorbeeld door rekening te houden met de zonkant van het huis en alle leefruimtes zoveel mogelijk op het zuiden te plaatsen. Ook moet het ontwerp worden getoetst aan de bouwregels van het bestemmingsplan, dat evengoed van invloed is op de uitstraling van uw woning.

Praktische ontwerpkeuzes

Daarnaast dient het huis ook praktisch te worden vormgegeven. Dit door rekening te houden met een goede routing en creatief om te gaan met de beschikbare ruimte, bijvoorbeeld door bepaalde vertrekken meerdere functies mee te geven. Hierbij dient ook gekeken te worden naar de lange termijn. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van hoogwaardige materialen, die in de toekomst leiden tot minder onderhoud en dus minder kosten. Als het huis ook geschikt moet zijn voor op uw oude dag, dan moeten er in het ontwerp al maatregelen genomen worden die leiden tot een levensloopbestendige woning, waarover meer in één van onze eerdere artikelen.

Deze en andere aandachtspunten worden door ons vertaald naar een ontwerp, dat een exacte afspiegeling is van wat u voor ogen heeft. Dit ontwerp laten we tot leven komen met realistische 3D-impressies, die u met een VR-bril kunt bekijken. Zo kunt u nú al door uw toekomstige huis lopen. Benieuwd naar wat we nog meer kunnen betekenen voor het ontwerp van uw woning? We lichten onze meerwaarde graag toe in een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Download gratis checklist

Tips voor de nieuwbouw van een woning

Direct in je mailbox!

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven