2. Voorbereidingsfase

2. Voorbereidingsfase

Voor ons eerste gesprek, ontvang je een voorbereidingskaart.

Wij vinden dat een goede voorbereiding essentieel is voor het beste resultaat. Het geeft je zekerheid over het hele bouwproces. Daarnaast ga je alvast voor jezelf bepalen wat voor jou de belangrijkste zaken zijn.

Na een eerste kennismaking, gaan we nu écht de diepte in. We gaan je helemaal uithoren. Want jij weet als geen ander hoe jouw droomwoning eruitziet. Daarom willen we je goed leren kennen. Meer te weten komen over jouw smaak, hobby’s, levensstijl en interesses.  Dit heeft namelijk allemaal invloed op het ontwerp.

Natuurlijk gaan we niet out of the blue te werk. Dat past niet bij ons. We gaan de voorbereidingskaart samen bespreken. Zo komen we erachten wat jouw belangrijkste wensen zijn. We vinden antwoord op vragen als: Hoe ziet de planning eruit? Wat is het beschikbare budget? Hoe duurzaam wil je bouwen? Wat is je gezinssamenstelling en wat zijn je hobby ‘s? En zo kunnen we nog wel even doorgaan ... Je gaat een moodboard maken die wij gebruiken als inspiratie. We verzamelen alle nodige informatie voor het perfecte ontwerp dat helemaal bij jou past.

We sturen je ook alvast op pad voor de leuke zaken, dat maakt de keuze voor het definitief ontwerp straks makkelijker. Je gaat alvast materialen bekijken. En natuurlijk op zoek naar de juiste badkamer en keuken. We plannen een gesprek met onze installateur. Wat kan hij betekenen om je huis zo duurzaam mogelijk te maken? Alles wordt opgenomen in een planning, zo weet jij wanneer je wat kunt verwachten en wanneer je iets moet doen. Wel zo duidelijk toch?

Kortom:

  • We creëren de juiste uitgangspunten voor een eerste ontwerp
  • We werken stapsgewijs en met professionele tools
  • We maken een planning van start tot oplevering
  • Alle leden van het Qubus bouwteam kijken en denken met je mee
  • Er ontstaat een juist vertrekpunt voor een ontwerp waar we samen energie van krijgen

Wat is voor jou echt belangrijk?

Wat is voor jou echt belangrijk?

Voorbereidingsfase Qubus Droomhuizen

Echte ervaringen

Onze klanten vertellen hun verhaal

Qubus Droomhuizen

Woning Almere

Totale meerkosten van onze woning zijn t.o.v. van de getekende offertes, slechts 0,4% geweest. Dat zegt genoeg.

Elvira Pont en Jurry Rouwenhorst

In 2010 en 2011 zijn wij gestart met het ontwerpen en bouwen van ons huis. Vanaf het eerste begin was Roy betrokken en heeft hij ons geholpen ons huis en praktijkruimte te realiseren. Vooral zijn vermogen om de goede vragen te stellen en te luisteren naar onze wensen, samen met het geven van praktische adviezen, hebben geleid tot het bouwen van ons droomhuis. Wat ons vooral bijgebleven is, is de prettige samenwerking en de proactieve houding van Roy ten aanzien van het ontwerp- en bouwproces, waarbij hij telkens de afstemming tussen alle partijen op zich nam. Het voelde ook als ons proces, waarbij hij de regie en de samenhang in de gaten hield.

Huis in Heeten

In algemeen zin zijn we erg tevreden over hoe het gaat. Als er iets is kunnen we dat bespreken en pakt Qubus het op.
Ook hebben we soms rechtstreeks contact met deze en gene op de bouw als dat zo uitkomt en handiger is.
We kunnen op een prettige manier met Qubus overleggen over wat mooi en/of praktisch is.
We vinden het contact met het hele bouwteam prettig en zouden het buiten corona om ook op deze manier prima vinden.

Ronald & Martine

Aan de samenwerking met Qubus Droomhuizen hebben we prettige herinneringen. Wij vonden bij Qubus iemand met een goed inlevingsvermogen voor onze wensen en iemand die uit praktische ervaringen meteen feedback kon geven over de mogelijkheden en onmogelijkheden binnen ons project.

Na het ontwerp en de visuele weergave (in 3D!) van ons project hebben we een goed beeld kunnen krijgen van ons toekomstige ‘droomhuis’. Het concept van Qubus om te werken in een bouwteam met lokale en betrokken partijen sprak ons eveneens erg aan. Als kartrekker van het bouwteam filterde Roy de technische vragen eruit en kwam alleen met de afwerkingsvraagstukken bij ons. We werden dus ook nog eens ontzorgd.

Kortom, een mooi concept tot stand gebracht door een gedreven en professioneel team! Bedankt, Roy Alferink.

We raden Qubus zeker aan

We hebben Roy van Qubus leren kennen als een gedreven, optimistisch persoon met liefde voor zijn vak. Als bouwkundig tekenaar heeft hij, samen met ons, ons droomhuis gerealiseerd en ons tijdens de bouw bijgestaan qua bouwbegeleiding. In het jaar dat we ons huis lieten bouwen, hadden we zelf het drukste jaar van ons leven, dus hadden we niet zonder deze bouwbegeleiding gekund.

Zoals iedereen weet, gaat het nooit in één keer goed in de bouw, zo ook bij ons. Op die momenten heeft Roy ons altijd goed bijgestaan als tussenpersoon tussen ons en de opdrachtgevers. Het feit dat Roy jarenlang ervaring heeft in de bouw, is meerdere malen goed van pas gekomen. Daar waar wij bouwkundig nul verstand hebben van dit soort projecten, was zijn bijdrage altijd zeer nodig en nooit te veel. We raden Roy daarom zeker aan bij mensen die ook een huis willen laten tekenen of bouwen.

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven