3. Ontwerpfase

3. Ontwerpfase

In de vorige fase hebben we alle uitgangspunten gecreëerd voor een eerste ontwerp.

Vanaf die eerste opzet, tot aan het definitieve ontwerp, zijn we één team. Het bouwkundig ontwerp wordt door alle teamleden uitvoerig bekeken. Ieder vanuit zijn eigen expertise. We ontwerpen binnen het budget dat je voor ogen hebt. We houden ons aan onze gezamenlijke plannen en bespreken alles open en transparant. En … hoeveel mensen er ook meekijken, jij hebt altijd dezelfde contactpersoon die alles voor je coördineert.

We verwerken al jouw wensen samen met ons team tot jouw droomontwerp.

Met ons team hebben we samen de speelwijze bepaald om maximaal te kunnen scoren. Een coach houdt het overzicht en bewaakt de hechte samenwerking.

Bij alle ontwerpen gebruik Qubus Virtual Reality technieken. Zo kun je via een geavanceerde bril zien hoe je droomhuis is ontworpen. Loop rond in je eigen toekomstige huis. Neem een kijkje in de badkamer en zie of die nieuwe tegel net zo goed uitkomt als je van tevoren dacht. Artist impressies en een video van je droomhuis worden meegeleverd bij het ontwerp.

Kortom:

  • Qubus maakt van een voorlopig ontwerp een definitief ontwerp dat past binnen je budget
  • We voeren, als het nodig is, vooroverleg bij de gemeente
  • We doen bij alle voorstellen en ontwerpen een deskundige check op materialen en installaties
  • We leggen alle materialen vast in een objectomschrijving
  • Qubus verzorgt voor jou 3D-impressies en video’s
  • Wil je een nog realistischer beeld krijgen? Bekijk dan het ontwerp door een VR-bril.

Samen met Qubus jouw droomhuis écht voor je zien?

Samen met Qubus jouw droomhuis écht voor je zien?

Ontwerpfase Qubus Droomhuizen

Echte ervaringen

Onze klanten vertellen hun verhaal

Qubus Droomhuizen

Ronald & Martine

Aan de samenwerking met Qubus Droomhuizen hebben we prettige herinneringen. Wij vonden bij Qubus iemand met een goed inlevingsvermogen voor onze wensen en iemand die uit praktische ervaringen meteen feedback kon geven over de mogelijkheden en onmogelijkheden binnen ons project.

Na het ontwerp en de visuele weergave (in 3D!) van ons project hebben we een goed beeld kunnen krijgen van ons toekomstige ‘droomhuis’. Het concept van Qubus om te werken in een bouwteam met lokale en betrokken partijen sprak ons eveneens erg aan. Als kartrekker van het bouwteam filterde Roy de technische vragen eruit en kwam alleen met de afwerkingsvraagstukken bij ons. We werden dus ook nog eens ontzorgd.

Kortom, een mooi concept tot stand gebracht door een gedreven en professioneel team! Bedankt, Roy Alferink.

We raden Qubus zeker aan

We hebben Roy van Qubus leren kennen als een gedreven, optimistisch persoon met liefde voor zijn vak. Als bouwkundig tekenaar heeft hij, samen met ons, ons droomhuis gerealiseerd en ons tijdens de bouw bijgestaan qua bouwbegeleiding. In het jaar dat we ons huis lieten bouwen, hadden we zelf het drukste jaar van ons leven, dus hadden we niet zonder deze bouwbegeleiding gekund.

Zoals iedereen weet, gaat het nooit in één keer goed in de bouw, zo ook bij ons. Op die momenten heeft Roy ons altijd goed bijgestaan als tussenpersoon tussen ons en de opdrachtgevers. Het feit dat Roy jarenlang ervaring heeft in de bouw, is meerdere malen goed van pas gekomen. Daar waar wij bouwkundig nul verstand hebben van dit soort projecten, was zijn bijdrage altijd zeer nodig en nooit te veel. We raden Roy daarom zeker aan bij mensen die ook een huis willen laten tekenen of bouwen.

Woning Almere

Totale meerkosten van onze woning zijn t.o.v. van de getekende offertes, slechts 0,4% geweest. Dat zegt genoeg.

Elvira Pont en Jurry Rouwenhorst

In 2010 en 2011 zijn wij gestart met het ontwerpen en bouwen van ons huis. Vanaf het eerste begin was Roy betrokken en heeft hij ons geholpen ons huis en praktijkruimte te realiseren. Vooral zijn vermogen om de goede vragen te stellen en te luisteren naar onze wensen, samen met het geven van praktische adviezen, hebben geleid tot het bouwen van ons droomhuis. Wat ons vooral bijgebleven is, is de prettige samenwerking en de proactieve houding van Roy ten aanzien van het ontwerp- en bouwproces, waarbij hij telkens de afstemming tussen alle partijen op zich nam. Het voelde ook als ons proces, waarbij hij de regie en de samenhang in de gaten hield.

Huis in Heeten

In algemeen zin zijn we erg tevreden over hoe het gaat. Als er iets is kunnen we dat bespreken en pakt Qubus het op.
Ook hebben we soms rechtstreeks contact met deze en gene op de bouw als dat zo uitkomt en handiger is.
We kunnen op een prettige manier met Qubus overleggen over wat mooi en/of praktisch is.
We vinden het contact met het hele bouwteam prettig en zouden het buiten corona om ook op deze manier prima vinden.

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven