4. Vergunningsfase

4. Vergunningsfase

Het definitieve ontwerp is klaar. We zijn allemaal even enthousiast. Nu moet ons project alleen nog een vergunning krijgen. We dienen een aanvraag bij de gemeente in die voldoet aan alle indieningseisen. Dus compleet met bouwtekeningen, berekeningen en materialisatie. Het scheelt dat al die kennis in het team zit.

Wij voeren het overleg met de gemeente over de vergunningsaanvraag. Zo kunnen we direct antwoorden en blijven we kort op de bal zitten. Jij hoeft er verder niet naar om te kijken.

We maken ondertussen al een start met de werkvoorbereiding. We gaan niet wachten tot de vergunning rond is, dat is allemaal verloren tijd. Zodra de vergunning is verleend, kunnen we direct starten met bouwen. Juist die korte doorlooptijden maken het verschil.

Kortom:

  • Qubus doet de aanvraag van de omgevingsvergunning
  • Wij regelen ook alle overige randzaken zoals EPC, sonderingen, constructieberekeningen en milieuprestaties
  • We hebben korte lijnen met de gemeente
  • Onze werkwijze verhoogt de snelheid van de aanvraag

Samen met Qubus jouw vergunningsaanvraag doen?

Samen met Qubus jouw vergunningsaanvraag doen?

Concept Qubus Droomhuizen

Echte ervaringen

Onze klanten vertellen hun verhaal

Qubus Droomhuizen

Elvira Pont en Jurry Rouwenhorst

In 2010 en 2011 zijn wij gestart met het ontwerpen en bouwen van ons huis. Vanaf het eerste begin was Roy betrokken en heeft hij ons geholpen ons huis en praktijkruimte te realiseren. Vooral zijn vermogen om de goede vragen te stellen en te luisteren naar onze wensen, samen met het geven van praktische adviezen, hebben geleid tot het bouwen van ons droomhuis. Wat ons vooral bijgebleven is, is de prettige samenwerking en de proactieve houding van Roy ten aanzien van het ontwerp- en bouwproces, waarbij hij telkens de afstemming tussen alle partijen op zich nam. Het voelde ook als ons proces, waarbij hij de regie en de samenhang in de gaten hield.

Woning Almere

Totale meerkosten van onze woning zijn t.o.v. van de getekende offertes, slechts 0,4% geweest. Dat zegt genoeg.

Huis in Heeten

In algemeen zin zijn we erg tevreden over hoe het gaat. Als er iets is kunnen we dat bespreken en pakt Qubus het op.
Ook hebben we soms rechtstreeks contact met deze en gene op de bouw als dat zo uitkomt en handiger is.
We kunnen op een prettige manier met Qubus overleggen over wat mooi en/of praktisch is.
We vinden het contact met het hele bouwteam prettig en zouden het buiten corona om ook op deze manier prima vinden.

We raden Qubus zeker aan

We hebben Roy van Qubus leren kennen als een gedreven, optimistisch persoon met liefde voor zijn vak. Als bouwkundig tekenaar heeft hij, samen met ons, ons droomhuis gerealiseerd en ons tijdens de bouw bijgestaan qua bouwbegeleiding. In het jaar dat we ons huis lieten bouwen, hadden we zelf het drukste jaar van ons leven, dus hadden we niet zonder deze bouwbegeleiding gekund.

Zoals iedereen weet, gaat het nooit in één keer goed in de bouw, zo ook bij ons. Op die momenten heeft Roy ons altijd goed bijgestaan als tussenpersoon tussen ons en de opdrachtgevers. Het feit dat Roy jarenlang ervaring heeft in de bouw, is meerdere malen goed van pas gekomen. Daar waar wij bouwkundig nul verstand hebben van dit soort projecten, was zijn bijdrage altijd zeer nodig en nooit te veel. We raden Roy daarom zeker aan bij mensen die ook een huis willen laten tekenen of bouwen.

Ronald & Martine

Aan de samenwerking met Qubus Droomhuizen hebben we prettige herinneringen. Wij vonden bij Qubus iemand met een goed inlevingsvermogen voor onze wensen en iemand die uit praktische ervaringen meteen feedback kon geven over de mogelijkheden en onmogelijkheden binnen ons project.

Na het ontwerp en de visuele weergave (in 3D!) van ons project hebben we een goed beeld kunnen krijgen van ons toekomstige ‘droomhuis’. Het concept van Qubus om te werken in een bouwteam met lokale en betrokken partijen sprak ons eveneens erg aan. Als kartrekker van het bouwteam filterde Roy de technische vragen eruit en kwam alleen met de afwerkingsvraagstukken bij ons. We werden dus ook nog eens ontzorgd.

Kortom, een mooi concept tot stand gebracht door een gedreven en professioneel team! Bedankt, Roy Alferink.

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven