Smart Industry in de bouw

smart industry

Smart Industry is tegenwoordig een veelbesproken begrip in de bouw en maakindustrie. Doel is om efficiënter, flexibeler en kwalitatief beter te produceren door maximaal gebruik te maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen. Ook Qubus Droomhuizen maakt gebruik van diverse innovaties om huizen op slimme wijze te ontwerpen en te bouwen. We bespreken hieronder drie van deze innovaties.

3D-animaties

Om u het beste idee te geven van hoe uw toekomstige woning eruit komt te zien, laten wij het ontwerp ervan tot leven komen met behulp van 3D-animaties. Deze animaties zijn ook te bekijken met een VR-bril, die u de ervaring geeft van een échte rondleiding. Dergelijke animaties geven u niet alleen een goede impressie van het uiteindelijke eindresultaat, maar zorgen ook voor een gedetailleerder ontwerp, op basis waarvan efficiënter kan worden gebouwd. Bekijk hieronder één van onze 3D-animaties.

ED Controls

De bouw van uw woning is een complex proces, waar meerdere partijen bij betrokken zijn. Om een snel en foutloos bouwproces te doorlopen, zonder faalkosten, is goede onderlinge communicatie tussen deze partijen van essentieel belang. Om die goede communicatie te borgen in onze bouwteams, maken wij gebruik van ED Controls. Met deze software worden actiepunten overzichtelijk vastgelegd en is alle benodigde projectinformatie digitaal inzichtelijk voor alle professionals van het bouwteam. Zo bewaken wij de kwaliteit.

Hololens

Tot slot wordt er binnen Qubus Droomhuizen geëxperimenteerd met de Hololens. Hiermee wordt het binnenkort mogelijk het ontwerp van uw woning holografisch te projecteren in de echte, fysieke wereld. Met de lens kunt u over de bouwplaats lopen, terwijl u ziet hoe het eindresultaat eruit komt te zien door digitale visualisaties, die in de ruimte worden geprojecteerd. Deze projecties – een soort hologrammen – zijn van alle kanten te bekijken en interactief te bedienen met spraak- en handcommando’s. Dit geeft niet alleen een zeer goede indruk van het eindresultaat, maar maakt het ook mogelijk het ontwerp te toetsen aan de werkelijkheid, zodat er minder fouten worden gemaakt.

Ook is het met de Hololens mogelijk papierloos te bouwen. Met de Hololens kan de data van het 3D-ontwerp van uw woning reallife beschikbaar worden gesteld op de bouwplaats voor alle bouwvakkers die de lens dragen. Via de lens is een holografische weergave te zien van de te bouwen onderdelen van het huis (bijvoorbeeld een muur), inclusief alle noodzakelijke informatie om dat onderdeel te bouwen. Hierdoor hoeft men niet te bouwen van foutgevoelige tekeningen, wat leidt tot een efficiënter bouwproces en minimalisering van faalkosten.

Wilt u meer weten over de innovaties van tegenwoordig en de wijze waarop wij ze toepassen in het ontwerp- en bouwproces van woningen? Wij vertellen u er graag meer over tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken.

Download gratis checklist

Tips voor de nieuwbouw van een woning

Direct in je mailbox!

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven