Het bouwen van uw droomhuis, wat kost dat?

Kosten huis bouwen

Het bouwen van een eigen huis, velen dromen ervan. De haalbaarheid van een dergelijk project hangt in de meeste gevallen af van het budget dat ervoor beschikbaar is. Maar hoe ruim moet dit budget zijn? Met welke bijkomende kosten moet u rekening houden? In dit artikel geven we u meer duidelijkheid over het budget dat u nodig heeft voor het bouwen van uw woning, de aankoop van grond, de ontwerpkosten, etc. Bent u geïnteresseerd in een specifieker kostenoverzicht? Neem dan contact met ons op om deze vrijblijvend op te vragen.

De kosten voor het bouwen van een woning worden vaak uitgedrukt in een prijs per kubieke meter. Bij Qubus Droomhuizen ligt deze prijs gemiddeld tussen de 550 en de 750 euro, afhankelijk van onder andere de gebruikte materialen en de gewenste installaties. Deze prijsbepalende wensen en eisen inventariseren we met behulp van onze eigen voorbereidingskaart, aan de hand waarvan we een indicatie van de kosten kunnen bepalen. Binnen de prijs per kubieke meter is rekening gehouden met de kosten voor de materialisering, die bij u en uw woning past. Wij maken dus geen gebruik van goedkope stelposten, die u teveel beperken in uw materiaalkeuzes, maar geven altijd een reële prijs af, waarbinnen er meer dan voldoende mogelijk is.

Bijkomende kosten voor het bouwen van een huis

Met alleen de bouwkosten bent u er nog niet. Hier bovenop komen nog een aantal bijkomende kosten, zoals de behandelingskosten van de gemeente (legeskosten), de ontwerpkosten, de grondkosten, et cetera. Al die kosten worden door ons overzichtelijk onder elkaar gezet in een totaaloverzicht, dat u het meest complete beeld geeft van de omvang van uw investering. Wilt u weten hoe dit totaaloverzicht eruit komt te zien voor uw droomhuis? Vraag het vrijblijvend op via ons contactformulier. Wij vertalen deze kostenindicatie graag naar een prachtige, duurzame woning, die aan al uw wensen voldoet.

Download gratis checklist

Tips voor de nieuwbouw van een woning

Direct in je mailbox!

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven