“Een woning bouwen moet een feestje zijn”

bouwteam-web

Martijn Endeman over de meerwaarde van bouwteams

Wie een eigen huis wil laten bouwen, heeft zeer specifieke ideeën over hoe dat huis eruit moet komen te zien. “Als bouwbedrijf willen we deze individuele wensen zo goed mogelijk behartigen en mensen begeleiden aangezien het voor velen als een intensief proces wordt beschouwd”, zegt Martijn Endeman, directeur en eigenaar bij Bouwbedrijf Gebroeders Meijer in Raalte (de middelste op de foto). “Onze deelname in het bouwteam van Qubus Droomhuizen maakt dat mogelijk met alle betrokken partijen.”

Bouwbedrijf Gebroeders Meijer bestaat al ruim een eeuw en is voornamelijk actief in de zakelijke markt. Martijn: “Met onze samenwerking met Roy Alferink van Qubus Droomhuizen willen we ook de particuliere woningbouw bedienen. Niet met standaard cataloguswoningen, maar met unieke huizen, die aan alle individuele wensen en eisen beantwoorden.”

Synergie in de bouw

Bouwbedrijf Gebroeders Meijer maakt samen met installatiebedrijf ITR en elektrobedrijf ETR onderdeel uit van één van onze vaste bouwteams. “We vullen elkaar goed aan”, zegt Martijn. “Als bouwbedrijf voor met name de zakelijke markt staan wij soms wat verder af van particulieren welke ons niet kennen. Roy is voor hen een vast aanspreekpunt en in staat om snel alle individuele wensen en eisen te inventariseren en te vertalen naar een goed ontwerp. Andersom was Roy op zoek naar betrouwbare partijen om dit ontwerp goed en volgens de afspraak te realiseren. Vandaaruit hebben we elkaar opgezocht en dit concept doorontwikkeld.”

Geen dagelijkse kost

En dat concept is simpel: de particulier van A tot Z ontzorgen in de bouw van zijn droomhuis, van kavelkoop tot onderhoud. “Daarmee beantwoorden we aan een belangrijke behoefte”, zegt Martijn. “Veel particulieren willen meer gestuurd en begeleid worden. Voor hen is het bouwen van een woning geen dagelijkse kost; er is veel om rekening mee te houden. Daarnaast is het lastig om aanbiedingen vergelijkbaar te krijgen, omdat alle uitvoerende partijen anders aanbieden. Daardoor komen sommigen voor onverwachte verrassingen te staan. Terwijl het bouwen van een woning juist een feestje moet zijn. Onze begeleiding zorgt ervoor dat het ook echt een feestje wordt. We opereren transparant, schakelen snel en geven eerlijk advies. Daarin zetten we echt een stap extra.”

De meerwaarde van het concept zien Martijn en de rest van het bouwteam bevestigd in de reacties van hun eerste opdrachtgevers. Martijn: “In deze samenstelling zijn we nu een klein jaar onderweg en de eerste projecten zijn een feit. Wat we krijgen teruggekoppeld, is dat de extra begeleiding en snelheid waarmee we werken zeer gewaardeerd worden. Als dan ook het eindresultaat volledig naar wens is, is een project voor ons geslaagd.”

Wilt u meer informatie over het concept van Qubus Droomhuizen. Wij praten u graag bij tijdens een persoonlijk en geheel vrijblijvend gesprek. Maak hiervoor gerust een afspraak.

Download gratis checklist

Tips voor de nieuwbouw van een woning

Direct in je mailbox!

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven